bloom & nora getest

Door de komst van de nieuwe maandverbanden Bloom en Nora vond ik het interessant om ze eens zelf te testen. Ik kan direct zeggen dat ik aangenaam verrast ben.


Ik heb al eerdere ervaring met Cheeky wipes en Imse Vimse. De eerste waren echt mijn ding niet, dik en ik voelde ze hele tijd zitten. Die van Imse Vimse waren al een stuk beter. Zetten zich goed naar mijn lichaam en buiten de eerste minuut waarin ze zich naar mijn lichaam vormen, heb ik er geen last van. Enkel de grotere nachtverbanden zijn wat stroef, maar voor ’s nachts is dit geen probleem. Enkel wanneer ik ze na het douchen ’s avonds al vroeger aandoe, merk ik toch wel een verschil.

Van bloom heb ik de midi en van Nora de mighty. De mighty komt van grootte overeen met de nachtverbanden van Imse Vimse. Ze lijken dikker, maar eens ik ze aanhad merkte ik direct een verschil, maar in de positieve zin. Door hun golvende vorm zitten ze heel comfortabel en voel je ze amper zitten, hoe groot ze ook zijn. Ook was de oppervlakte beter verdeeld.

De midi van bloom zijn vergelijkbaar met de gewone maandverbanden van Imse Vimse, maar ook weer hier enorm aangenaam verrast toen ik ze aandeed. Super zacht en je voelt deze echt niet zitten, ze zijn smaller tussen de benen! Heel flexibel en je voelt het drukknopje ook niet (wat bij imse vimse soms wel het geval is)
Na het wassen ook zeer tevreden, de bloom was vlekkeloos en de Nora had om wit te zijn en zonder voorwas of uit te spoelen maar een lichte verkleuring die er waarschijnlijk met wat zon er direct terug zouden uit zijn.
Wat ik wel merk is dat de bloom wat opkrult na het ophangen, maar dit belemmert helemaal niet bij het aandoen. De zachtheid is gebleven en het zal pas na meerdere keren gebruik uitwijzen of ze stroever worden of niet, maar mijn gevoel (en ervaring door vergelijking met luiers) zegt me dat ze wel degelijk zacht zullen blijven.

Conclusie: ze zijn misschien iets duurder, maar ze zijn het meer dan waard! De “luxe” versie van maandverband, als dit woord al toegestaan is in die tijd van de maand ;-)Beoordelingen

Tevredenheidsscore: 5/5
1 stem, 1 beoordeling

TevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscore

Er is 1 beoordeling gevonden.

Kempense LuierkontjesDonderdag, 28 december 2017 om 16:16

TevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscore

Na paar keer gebruikt en gewassen nog steeds super tevreden! Vlekkeloos en nog altijd heel zacht en comfortabel. De eerste vlekken die ik bij de Nora leek te hebben lagen aan het feit dat dit de eerste dag gebruikt is en de afscheiding dan niet echt bloed is. De latere bloedvlekken zijn er volledig uitgegaan.


Blog