billencrème bij wasbare luiers

Bij nog veel mensen staat verversen gelijk aan billencrème + verse luier. Echter wordt er veel te vaak onnodig billencrème gesmeerd. Bij wegwerp luiers is dit vaker nodig aangezien deze ook de vochtbalans van de huid aantasten en je baby'tje rapper rode billetjes heeft wanneer er geen beschermlaagje gesmeerd wordt. 

Maar wie logisch nadenkt weet ook dat elke keer zo een laag op die baby's billen smeren, ook niet ideaal is. 
De regel geldt eigenlijk dat je enkel billencrème gebruikt indien nodig. Dus enkel bij uitslag of roodheid.

Hoe zit het nu bij wasbare luiers? 
Wel, je zal veel minder billencrème nodig hebben, aangezien de materialen van deze luiers veel beter zijn voor de huid en er dus minder rap roodheid optreedt.  Heeft je kindje toch gevoelige billetjes, dan kan je eerst proberen of dit betert door het gebruik van fleece inleggers. Deze vormen ook een barrière tussen de billetjes en de natte luier. Voor kindjes die reageren op hun urine, is dit vaak al de oplossing. 
Heb je toch voor de een of andere reden billencrème nodig, door een schuurplekje of als de stoelgang bij ziekte of tandjes krijgen wat pittiger is, gebruik dan altijd een inlegvliesje om de luier te beschermen tegen dit plakkerig goedje. Dit kan namelijk in de luier blijven plakken, zelf na het wassen, en dit vermindert de absorptie.
Als je kindje bij het gebruik van wasbare luiers toch een periode uitslag heeft, wilt dit niet zeggen dat je moet stoppen met wasbaar. Velen grijpen dan snel terug even naar die wegwerp, maar dit is echt niet nodig. Probeer echter wel altijd te achterhalen wat de roodheid / irritatie kan veroorzaakt hebben. Zo kan je bij blijvende problemen toch een gerichtere oplossing zoeken.

Dit bericht komt voort uit persoonlijke ervaringen en gesprekken met vroedvrouwen. Hier zit geen wetenschappelijke studie aan vast.Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog